Sünnetten önce bilmeniz gerekenler...
Bebeğinizi sünnetten önce uykusuz bırakmanın yararı yoktur, normal uyku düzenini bozmayınız.
Bebeğinizin üşümemesi için, sünnet sırasında giydirmek üzere yanınızda kısa çorap da getiriniz.
Bebeğinizi oyalayacak sesli görüntülü oyuncak, müzik, video klip getirmeniz önerilir. Öneriler: Fön makinesi sesi, ninniler, bebek şarkıları (özellikle “kırmızı balık”).
Tablet ya da cep telefonunun şarjının tam olmasına, şarj cihazının da yanınızda olmasına dikkat ediniz.
Lokal anesteziyle sünnet olacaklar: Sünnet günü randevunuzdan 1 saat kadar önce hastaneye gidiniz. Hastaneye geldiğinizde, sünnetten önce bebeğinizi besleyip gazını alınız. Ağrı kesici şurubundan, size önerilen dozda veriniz. Burada anestezik etkili bir krem sürülecek ve bu krem bir süre cilt üzerinde kalacaktır. Bekleme süresi uzarsa endişelenmeyiniz, kremin anestezik etkisi geçmeyecektir. Sünnete başlarken ayrıca penis bölgesini uyuşturmak için iğne de yapılacaktır. Önceden sürülen krem, iğnenin acısını azaltmak içindir. İşlemden sonra bebekler 30-60 dk kadar bekletilerek gözlenmektedir.
Genel anestezi altında sünnet olacaklar: Sünnetten birkaç gün önce kan tetkikleri yapılır, Anestezi uzmanı tarafından da bebek görülür, sünnetten sonra 3 saat kadar daha ağızdan gıda almadan hastanede yatarak gözlenir, idrar yapması, kanaması ve beslenmesi açısından izlendikten sonra taburcu edilir.
SÜNNET SONRASI BAKIM-BEBEK
Sünnetten sonraki bakımda dikkat edilecekler özetle şöyledir:
|
|
|
|
Sünnetten sonra bebekler hemen bezlenebilir.
Bebeğin altı uzun süre dışkılı kalmamalıdır. Bezin pipiye değmesini önlemek için, 3-4 gün süreyle tabanı kesilmiş köpük bardak ya da ucu kesilmiş küçük silikon huniyi bebeğin karnına yapıştırıp sabitleyerek kullanabilirsiniz. Böylece bebeğiniz çişini rahatça yaprken, bez de pipiye yapışıp rahatsız etmeyecektir.
Pansumana ya da yaraya dışkı bulaşmışsa mutlaka suyla yıkayıp temizleyiniz, yaraya uzun süre dışkı temas etmemelidir.
Sünnet bandajları 24 saat sonra TAMAMEN çıkarılır. Bandajları iyice ıslatıp kat kat, yavaş yavaş, ıslatarak açınız. Her tabakayı açtıkça alttaki kısmı ıslatınız, ıslattıkça açmaya devam ediniz. Bandajı çıkarma konusunda problem yaşarsanız bizi arayınız. Bandaj erken düşerse ve kanama yoksa, tekrar bandaj yapmaya gerek yoktur. Sızıntı tarzında ve 15-20 dk içinde duran kanamalar önemli değildir.
Peniste şişlik olması normaldir ve geçecektir. Aşağıdaki hallerde bizi arayınız:
*Kanama *38 derece ve üstü ateş, *sürekli artan şişlik, * şişlikle birlikte kızarıklık ve sıcaklık, *peniste mor-siyah görünüm.
Sünnet derisi çok yapışık olanlarda, sünnetten sonra penis baş kısmının kırmızı (adeta ciğer gibi) görünmesi normaldir.
Sünnetten sonraki üçüncü günden itibaren bol köpüklü sabunlu suda 10 dakika süreyle belden aşağı pipi banyosu yaptırarak yara yerini sabunlu suyla temas ettiriniz. Bunun için temiz bir leğen kullanınız. Çocuk şampuanını ılık-sıcak suda bolca köpürtünüz. Pipi banyosu 7-10 gün boyunca, her gün, 10 dakika süreyle yapılmalıdır. Banyo sırasında yara yerini örselemeyiniz ve banyo sonrasında durulayarak sudan çıkarınız.
Kullanılacak ilaçlar:
Bandaj çıkmadan önce de kremleri bandajın ortasından görünen penisin uç kısmına sıkıp bırakınız, kremleri yedirmeye çalışmayınız.
Sünnetten sonra penisin uç kısmında hassaslık olması normaldir.
Yara iyileşirken kabuklanma olmuşsa, birkaç hafta içinde iz bırakmadan iyileşme olacaktır.
Sünnetten sonra 3-5 gün içinde ve 3 ay sonra poliklinikte kontrole geliniz. Bu süre içinde herhangi bir problem ya da sorunuz olursa da bizi aramaktan çekinmeyiniz. Geçmiş olsun.
Etiketler: #sünnet #Üroloji #Ataşehir
Lütfen formu eksiksiz doldurunuz.
Bu web sitesinde yer alan yazılı ve görsel içerikler, yalnızca ziyaretçiyi bilgilendirmeye yönelik hazırlanmıştır. Web sitemizde yer alan bilgiler, hiçbir zaman birebir muayene ile konulan teşhis ve buna uygun planlanan tedavinin yerini alamaz. Bu kaynaktan yola çıkarak, ilaç tedavisine başlanması ya da mevcut tedavinin değiştirilmesi kesinlikte tavsiye edilmez. Burada yer alan bilgiler asla yetkisiz kişiler ve üçüncü taraflarca kişisel teşhis ya da tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilmemelidir. Sitede kanun içeriğine aykırı ilan ve reklam yapma kastı bulunmamaktadır.
©2019 Doç. Dr. İlker AKYOL Her Hakkı Saklıdır. Tasarım Uygurweb Web Tasarım Ajansı.