Prostat hastalıklarından korunmak için nelere dikkat edilmeli?
Yeterli miktarda sıvı alın (İdrarınızın musluk suyuna yakın renk ve berraklıkta olmasını sağlayacak miktarda).
Uzun süre sert ve özellikle de soğuk yerde oturmaktan kaçının.
İdrarınızı uzun süreler ertelemeyin. Gündüz idrar yapma sıklığı 3-4 saat aralığı geçmemelidir.
Kabız kalmaktan kaçının.
İdrarınızı rahat ve gevşek bir pozisyonda yapın. Başladıktan sonra istemli olarak kesip devam etmeyin.
Prostat bölgenize zaman zaman banyoda sıcak su masajı yapın. Örnek: duş teknesinde çömelme vaziyeti alıp, duş telefonu musluğu ile alt taraftan, birkaç dakika süreyle, dayanabileceğiniz sıcaklıkta su püskürtmek şeklinde. Sıcak uygulama testislere değil, anüse yakın kısma yapılmalıdır.
Cinsel istek uyandığında, prostattan bir sıvı salgılanır. Buna halk arasında mezi denir. Bu sıvı, cinsel boşalmaya hazırlık aşamasıdır. Uyarılıp, sıvı salgılanıp, ardından tam bir boşalma gelmediğinde, bu sıvı minik kanalcıkları tıkayacak şekilde çökelir. Bu durum alışkanlık halinde sık sık tekrarlanırsa prostat hastalıklarına neden olabilir. O nedenle boşalma şansının olmadığı durumlarda cinsel uyarılmayı önlemek daha uygun olacaktır.
Etiketler: #prostat #BPH #Üroloji #yaşlanma #tuvalet #idraryolları
Lütfen formu eksiksiz doldurunuz.
Bu web sitesinde yer alan yazılı ve görsel içerikler, yalnızca ziyaretçiyi bilgilendirmeye yönelik hazırlanmıştır. Web sitemizde yer alan bilgiler, hiçbir zaman birebir muayene ile konulan teşhis ve buna uygun planlanan tedavinin yerini alamaz. Bu kaynaktan yola çıkarak, ilaç tedavisine başlanması ya da mevcut tedavinin değiştirilmesi kesinlikte tavsiye edilmez. Burada yer alan bilgiler asla yetkisiz kişiler ve üçüncü taraflarca kişisel teşhis ya da tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilmemelidir. Sitede kanun içeriğine aykırı ilan ve reklam yapma kastı bulunmamaktadır.
©2019 Doç. Dr. İlker AKYOL Her Hakkı Saklıdır. Tasarım Uygurweb Web Tasarım Ajansı.